Citron och limepaj

Degpajen (räcker till en liten pajform (24 cm), gärna med löstagbar botten! Öka degen till större formar)

100 gram smör

5 msk sockerersättning typ stevia/erythritol blandningar som Ica stevia strö

3dl mandelmjöl

Smält smöret. Blanda ihop sockerersättning och mandelmjöl Rör ihop allt med en gaffel. Fördela i form med gaffeln och tryck ut. Platta ut med händerna och tryck ut på kanterna.

Förgrädda pajskalet i ugn, 175 grader i ca 10 minuter eller tills skalet fått lite färg.

Fyllningen:

1,25 dl sukrin+ eller 2,5 dl sukrin eller motsvarande 2,5 dl strösocker

4 ägg

knappt 2 dl vispgrädde

1 dl limesaft och rivet skal – från ca 3 limefrukter

½ dl citronsaft och rivet skal – från knappt en citron

Vispa socker och ägg fluffigt. Rör försiktigt ner grädden och citron- och limejuicen. Fyll det förgräddade pajskalet och grädda i ugnen i ca 40 minuter på 180 grader. Låt den stå och svalna någon timme före servering så fyllningen stelnat till sin härliga konsistens.

Pudra pajen med sukrin melis före servering.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0