chokladtårta

  • 250g mörk choklad (minst 70%ig)
  • 150g smör
  • 5 ägg
  • 1 tsk vanilj
  • stevia strö (valfritt, en smaksak)
  • kokos som ströbröd
  • grädde & bär till dekoration
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en springform och sätt fast bakplåtpapper i botten. Häll i kokos och fördela i formen precis som med ströbröd. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Värm försiktigt och rör hela tiden. Låt svalna lite. Dela äggen och vispa äggulorna fluffiga tillsammans med vaniljen. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum. Rör samman chokladsmeten först med äggulesmeten och sedan med äggviteskummet. Häll smeten i formen och grädda 15 minuter. Låt stå svalt. Vispa grädden. Bred den över kakan vid servering. Dekorera med bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0