Chokladtändstickor

Chokladtändstickor – 20 stycken
 
Degen:
70 gram rumsvarmt smör
1 ½ dl mandelmjöl
30 gram finhacakde hasselnötter utan skal (eller malda)
2 tsk kokosmjöl
4 ½ msk stevia strö
1½ kryddmått vaniljpulver
 
Chokladen:
30 gram choklad
5-10 gram
kokosolja
ca 1 tsk stevia strö
 
Finhacka hasselnötter utan skal. Blanda med resterande ingredienser till en deg. Forma lillfingertjocka längder. Degen kommer att smälta ut rejält, så jag anser att det är bäst att dela de färdiggräddade (medan de fortfarande är varma) längderna på mitten och längden till önskad storlek. Smält chokladen med kokosolja och blanda därefter i stevia strö efter smak. Låt kakorna svalna och chokladen tjockna till lite. Bred på/doppa ena änden av de små längderna i chokladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0