Chokladmousse med Paranötsflarn

Chokladmousse (2 ordentliga portioner eller 4 normala):
- 3 dl grädde
- 2 äggulor
- 4 rutor mörk choklad 86%

Smält chokladen. Vispa grädden rätt hårt. Blanda snabbt
ner äggulorna i chokladen och rör sen ner i grädden. Vänd försiktigt så att inte
luften åker ur. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen fram till servering,
allt ifrån 30 minuter upp till ett par timmar.

Paranötsflarn med flingsalt:
- valfri mängd mörk choklad 86%, beroende på hur mycket du vill göra
- någon näve hackade och rostade paranötter
- flingsalt

Smält chokladen. Häll och bre ut den jämt på smörgås- eller bakplåtspapper. Strö över nötter och flingsalt. Ställ i frysen för att stelna. Bryt sedan i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0