Chokladcheesecake med nötbotten

Chokladcheesecake med nötbotten (LCHF) 8-10 port

Botten
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl hasselnötter, hackade
50 g osaltat smör
ev. 1 tsk LCHF-socker

Fyllning
4 ägg
3 dl vispgrädde
200 g philadelpiaost
200 g choklad, minst 70%
1 tsk vaniljpulver
ev. 1-2 tsk LCHF-socker

Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

Smält smöret.

Blanda ihop alla ingredienser till nötbottnen och fördela i
botten på en springform (25 cm).

Grädda till gyllenbrun yta, 10-15
minuter.

Låt svalna lite.

Fyllning: Smält chokladen i
värmebad eller mikro. Separera gulorna och vitorna åt.

Vispa äggvitorna
till ett hårt skum.

Vispa grädden hårt i en skål för sig.

Vispa
äggulorna, philadelphiaosten, vaniljpulver och eventuellt LCHF-socker i en
tredje skål.

Blanda försiktigt den något avsvalnade chokladen med hälften
av grädden.

Rör försiktigt med en slickepott tills det blandar sig
helt.

Vänd ner resterande grädde, därefter äggule- och
ostblandningen.

Blanda till sist ner de hårt vispade äggvitorna i
smeten.

Häll chokladsmeten ovanpå nötbotten och ställ i kylen i minst 4
timmar eller över natten.

Garnera med finriven choklad.

Servera
med lättvispad grädde och ev. hallon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0