Carbonaragratäng

  • Strimlad vitkål motsvarande 4 portioner spagetti
  • 2-3 pkt bacontärningar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 6 dl grädde
  • 1-2 burk cremé fraiche
  • 2-3 dl riven parmesan
  • Salt & peppar (smaka av innan du saltar, såsen blir rätt salt av baconet och parmesanen)

Koka vitkålen al dente. Fräs baconet i en rymlig stekpanna. Riv ner vitlöksklyftan och rör om. Tillsätt grädden och cremé fraichen rör till en simmig sås. Låt småputtra på svag värme ca 3 min. Tillsätt den rivna parmesanosten. Smaka av med salt & peppar. Häll upp vitkålen i en ugnsform och slå över såsen. Gratinera ca 20 min i 220 grader

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0