blåbärspaj med vaniljsås

  • 2-3 dl färska blåbär eller blandade bär
  • 40 gram smör
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 näve valnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda ner kokos och mandelmjöl, sedan ägg och grovhackade nötter. Rör ordentligt. Lägg blåbären i en form och fördela blandningen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

Till pajen åt vi vaniljsås

  • 4 äggulor
  • 3 dl grädde
  • 1/2 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk sukrinmelis och 1/2 krm stevia
  • 15 g smör
  • 1 dl hårt vispad grädde

Vispa gulor och sötning. Koka upp grädden med vaniljfröna och hela den urgröpta stången. Eller vaniljpulvret. Låt koka i några minuter. Ta från plattan. Häll sedan den varma men inte kokande grädden i äggen och vispa. Häll tillbaka i kastrullen. Ställ tillbaka på plattan och låt sjuda tills den tjocknar. Den ska knappt koka, men inte koka helt för då skär den sig. När krämen har tjocknat så ta kastrullen från plattan och rör i smöret och ställ sedan krämen omedelbart kallt i kylen. Görs med fördel dagen innan. Strax innan servering kan man vispa grädde ganska hårt och blanda ner i vaniljsåsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0