biskvier

Biskvibotten
200 g mald mandel
1 msk LCHF-socker
3/4 dl vispgrädde
2-3 äggvitor

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
2 msk
kakaopulver
2 tsk LCHF-socker
1 tsk vaniljpulver

Glasyr
100 g mörk
choklad minst 70%
1 klick smör

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig.

Blanda mald mandel, LCHF-socker och vispgrädde till en hanterbar LCHF-mandelmassa.

Kör mandelmassan med äggvitorna, en och en, till en smidig smet.

Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, platta till klickarna om så behövs.

Grädda i mitten av ugnen i 10-12minuter.

Låt kallna på galler.

Rör eller vispa samman smör med kakaopulver, LCHF-socker och vaniljpulver till en jämn LCHF-smörkräm.

Bred denna lite toppigt på undersidan av de kalla bottnarna.

Ställ i kylen i minst 1 timme (har man bråttom kan man använda frysen).

Smält chokladen och rör ner en smörklick.

Doppa kakorna
hastigt i chokladen så att fyllningen täcks.

Förvara i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0