Biscotti med choklad

ca 50 st

150 g sötmandel

75 g smör, rumsvarmt

1 dl sukrin, 1 knivsudd stevia

3 ägg

2 msk kakao 

100 g mörk choklad

7 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

Vaniljpulver, alternativt vaniljarom motsvarande 2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman mandelmjöl, kakao, bakpulver, hackad choklad, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0