Baconfylld kycklingfilé med sting

4 personer

4 kycklingfiléer

4 baconskivor soja + flytande smör

Timjan

1 blomkålshuvud

2 dl grädde

25 g smör

vitpeppar och salt

1 squash

Santa Maria chiliflakes

Cashewnötter

Sätt på ugnen på 225 g. Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i vars en skiva bacon. Pensal med smör blandat med soja och timjan. Sätt in i ugn i ca 25 min. Koka under tiden blomkålshuvudet i lättsaltat vatten. Blomkålen ska kokas mjuk (men inte överkokt!) Ånga ur blomkålen och pressa sedan i potatispress och sedan med elvisp med smör, grädde salt och peppar. Skiva squash och stek i smör. salta o peppra lite när de är färdigstekta. När kycklingen är klar ta ut dem och låt vila i 10 min under folie. Strö sedan chiliflakes på och skär upp kycklingen.

Servera kycklingen uppskivad med blomkålsmoset, squaschen och några cashewnötter (ca 5 st)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0