äpplekaka

Äppelkaka utan mjöl och socker

2- 3 äpplen (beroende på storlek)
2 msk smör
½ msk erythritol (sukrin, sötin)
½ tsk kanel

Smeten:

80 gram smör

2 dl mandelmjöl

3 ägg

ca 4 – 4 ½ msk sukrin 

2 msk kokosmjöl

2 msk pofiber

4 msk vispgrädde

2 tsk bakpulver

2 krm vaniljpulver

1 tsk kanel

½ tsk kardemumma

Strö över: ½ -  1 tsk kanel och 2 tsk erythritol

Gör såhär: Tvätta och klyfta äpplena (du behöver inte skala om du inte vill) och stek i smör med kanel och erythritol ett par minuter. Välj ett par äpplen som faktiskt smakar något! Tråkiga äpplen kan förstöra den bästa äppelkakan.

Smeten: Smält smöret. Vispa ägg, erythritol och stevia pösigt med elvisp. Blanda mandel- och kokosmjöl, pofiber, bak- och vaniljpulver, 1 tsk kanel och kardemumma. Rör ner det smälta smöret och vispgrädden (ovispad) bland de torra ingredienserna. Rör sedan ner ägg och sockerblandningen. Häll i en smörad och bröad (mandelmjöl)springform som är 24 cm. Tryck ner äppelklyftorna (kakan blir saftigare om man pressar ner dom lite extra) i kakan och strö över ca 2 tsk erythritol och ½ -1 tsk kanel. Grädda lite längre ner än mitten av ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter, tills kakan börjar bli fast (enligt mig gör det inget om den är lite kletig i mitten).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0